Elproms

Savne s 30-letno tradicijo

Opis savn

Vsaka savna je izdelana po naročilu, samostoječa, montažne izvedbe in prilagojena prostoru naročnika.

Savno skonstruiramo tako, da ima klopi v dveh nivojih oblike - L ali diagonalne oblike.

Neuporaben prostor pod klopmi zapremo z zaporami med klopmi. Tako povečamo kapaciteto in dosežemo večji toplotni izkoristek delovanja savne.

Na vratih je vgrajeno podolgovato kaljeno steklo debeline 10 mm in velikosti 125 x 20 cm. Ta velikost stekla omogoča nemoten pogled iz savne in lep videz savne. Vrata s steklom te velikosti popolnoma nadomeščajo steklena vrata, kar je cenovno ugodnejše.

Vrata imajo vgrajene posebne ojačitve, ki omogočajo visoke temperaturne obremenitve. Vgrajeno imajo silikonsko tesnilo, ki preprečuje toplotne izgube innastavljiva nasadila (panti) za nastavitev zapiranja vrat.

V programu imamo tudi steklena vrata različnih velikosti in barv.

Za zapiranje vrat je vgrajena varnostna ključavnica, ki tesno zapira vrata in s katero je omogočeno lahkotno odpiranje z notrajne strani.

V savni je luč z lesenim senčnikom. Po naročilu pa lahko izdelamo tudi barvni spekter osvetlitve.

Vse savne imajo strop in stene z obeh strani obdane z leseno oblogo, kar omogoča konstrukcijsko trdnost samostoječe savne in še boljše izolacijske lastnosti.

Material za izdelavo finskih, IR in kombiniranih savn

Stene so izdelane iz prebranega resonančnega smrekovega lesa najboljše kvalitete, ki je brez grč in sušen po specifičnem postopku.

Klopi, talna mreža in zaščitna ograja za peč pa so izdelane iz lipovega izbranega lesa v masivni izvedbi, ki poleg samonosilnosti omogoča tudi prijeten izgled.

Izolacija: Vse stene imajo iz obeh strani les, 4,6 cm debelo plast izolacijskega polnila in Al-folijo. Skupna debelina stene je 7 cm.

Osnovna oprema vsake finske, IR in kombinirane savne

- peč Elect
- avtomatika
- svetilka
- vedro z zajemalko
- peščena ura
- termo-higro meter

Izbira peči Elect po moči v kW glede na bruto volumen savne

3,3 kW  peč do prostornine  3 m3
4,4 kW  peč do prostornine  4 m3
6,6 kW  peč do prostornine  7 m3
8,8 kW  peč do prostornine  9 m3
13,2 kW  peč do prostornine  18 m3

Vse peči Elect za finsko, IR, parno in kombinirano savno so izdelane iz nerjaveče svetleče pločevine. Avtomatike so vgrajene v srebrna lux.alu ohišja ali v vodotesna plastična GEWISS ohišja.

Peči do 9kW se montirajo na steno savne. Peči večjih moči in kombinirane finska/parna so samostoječe.

Vse peči imajo priključno napetost 380 V. 

Za tiste, ki nimajo trofazne inštalacije, imamo na voljo peči za napetost 220 V inmoči 4,4 kW z vgrajenim stikalom za stopenjski izklop moči, ko doseže savna obratovalno temperaturo.

Pri izbiri velikosti savne upoštevajte zgornjo tabelo, če želite, da se savna hitro segreje in peč normalno obratuje. S tem boste dosegli, da bo poraba električne energije najmanjša.

Osnova oprema avtomatike je vklop gretja, vklop luči, nastavitev temperature in zaščita savne pred temperaturno preobremenitvijo.
Možni dodatki k avtomatiki so tem. zaščita peči, časovno obratovanje, daljinski vklop, digitalna nastavitev in merjenje temperature ter druge možnosti po naročilu.

Peči za infra rdeče - IR savne

So podolgovate peči z veliko sevalno površino dimenzije 14 x 70 cm. Moč ene peči je 1200 W/220V. Imajo vgrajeno zvezno regulacijo moči sevanja glede na razdaljo obsevanja.

Zaradi velike moči in možnosti nastavitve obsevanja sta za kombinirano savnodovolj dve peči.

Za samo IR savno velikosti 150 x 100 cm pa je potrebnih 5 peči.

Avtomatika za IR savne ima vklop gretja, vklop luči, nastavitev temperature, zvezno regulacijo moči obsevanja, ki jo nastavimo glede na našo razdaljo od peči, impulzno delovanje in temperaturne zaščite.

Peči Elect za turško-parno savno

Peči za parno savno so zaradi varnosti in enostavnega vzdrževanja izdelane tako, da ne obratujejo pod visokimi pritiski pare.

Imajo avtomatsko doziranje vode, digitalno nastavitev temperature, temperaturne zaščite, zaščite pred dotikom elekričnega toka.

Dodatna oprema

Dodatno opremo lahko naročnik izbere iz našega seznama in jo tudi prilagodimo njegovim željam.

 

Elproms © 2014. Vse pravice pridržane.

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani. Odločitev lahko prekličete.